Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kociewski pasztet z kury

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso kurze
wątróbki drobiowe
cebula
sól, pieprz
Kucharek przyprawa uniwersalna

Przepis i sposób przygotowania na: Kociewski pasztet z kury

Mięso kurze ugotować do miękkości z warzywami (marchew, pietruszka, seler, por). Wątróbki drobiowe zaparzyć rosołem. Następnie podsmażyć cebule na drobiowym tłuszczu. Wyżej wymienione składniki, oprócz selera i pora, zmielić przez maszynkę. Doprawić przyprawami. Dobrze wymieszaną masę nałożyć w foremki i zapiec w piekarniku.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak