Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makowiec na biszkopcie

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mak 1/2 kg
miód prawdziwy 2 łyżki
orzechy włoskie 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Makowiec na biszkopcie

Biszkopt przekroić na połowę. Mak sparzyć , zmielić 3 razy przez maszynkę razem z orzechami włoskimi . Dodać sparzone rodzynki , miód , zapach migdałowy. Dokładnie wymieszać . Gorącą masą przełożyć biszkopt.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 12.09.2015 16:46
uwielbiam makowce
IKrakowianka 16.07.2013 21:13
super makowiec
Katarzyna59 23.05.2013 08:16
bardzo smaczne
reniatka 28.03.2013 11:05
bardzo smaczny
Margo1 18.03.2013 20:04
mój ulubiony
adelajda 04.03.2013 07:25
super ! na pewno wypróbuję !
AURELKA 03.03.2013 11:17
prosty i smaczny , moje ulubione ciasto
Magula 02.03.2013 22:09
napewno był pyszny
ewka1978 28.02.2013 13:19
smakowicie wygląda
babi17 28.02.2013 13:01
pyszny ten makowiec

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak