Pierogi ze słodką kapustą

Pierogi ze słodką kapustą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • słodkiej kapusty

    750 g
  • ząbki czosnku

    2
  • sos sojowy

  • sól, pieprz

  • olej

    4 łyżki
  • jaja na twardo

    2
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę poszatkować, osolić i włożyć na dużą patelnię z połową rozgrzanego oleju. Smażyć, często mieszając. Dodać posiekane jajka, doprawić sosem sojowym, zmiażdżonym czosnkiem, solą i pieprzem. Farsz nałożyć na przygotowane ciasto, zlepić pierogi. Gotować około 5 minut w wodzie z resztą oleju. Podawać polane rozpuszczonym masłem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat