Karp z ziemniaczkami w mundurkach

Karp z ziemniaczkami w mundurkach

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • karp

    5 kawałków
  • ziemniaki

    10 sztuk
  • cebula biała

    1 sztuka
  • cebula czerwona

    1 sztuka
  • ogórek kiszony

    1 sztuka
  • papryka czerwona

    1/3 sztuki
  • olej

    1 do smkau
  • sól

    1 do smaku
  • pieprz

    1 do smaku
  • mjaeranek

    1 łyżka
  • masło

    10 dkg
  • masło

    10 dkg
  • oliwa z oliwek

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Karp z ziemniaczkami w mundurkach
Karpia marynuje dzień wcześniej, w oliwie, dodaję pokrojoną jedną białą cebulę, sól, pieprz, majeranek.
Krok 2 - Karp z ziemniaczkami w mundurkach
Następnego dnia karpia obtaczam w mące i smażę na patelni na oleju aż się zrumieni.
Krok 3 - Karp z ziemniaczkami w mundurkach
Następnie przekładam do naczynia żaroodpornego i dodaje masło na każdy kawałek plasterek. Ziemniaki myje, wkładam do garnka i gotuje w łupinach. Marchewkę obieram ścieram na tarce, ogórka kroje, cebule czerwoną tez kroje, paprykę także, oraz rzodkiewkę. Całość mieszam polewam oliwą z oliwek.
Krok 4 - Karp z ziemniaczkami w mundurkach
Wykładam na talerz, razem z ziemniakami obranymi z łupinek.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Bernadeta1

05.08.2013 00:21
super taki obiadek

IwonaKa

12.05.2013 15:36
uwielbiam karpia,świetnie przyrządzony

EWI

02.04.2013 14:21
bardzo fajny

Anna133

06.03.2013 08:21
bardzo pieknie podane jak wszytsko u ciebie

IwonaKa

28.02.2013 18:31
za karpika oddam wszystko

ONY_za_kare

28.02.2013 14:30
po skladnikach widac ze fajna rybka bedzie :)

Alex_M

28.02.2013 10:45
To nie wina Myszy ze nie ma opisu, strona nie dziala jeszcze zbyt dobrze...

msmors

28.02.2013 09:54
No nie ma opisu wykonania

Janina

28.02.2013 09:54
No nie kryję, że już bym zjadła

Kasnaj

27.02.2013 22:58
Bardzo fajny przepis nigdy nie próbowałam takich przepisów :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat