Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pory zapiekane pod pierzynką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka gotowana 20 dag
ser pleśniowy 10 dag
masło 1 łyżki
mąka 1 łyżka
mleko 1 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: Pory zapiekane pod pierzynką

1. Pory (tylko białe części) potnij na kawałki. Gotuj je 5-7 min we wrzątku. Odcedź i ułóż w żaroodpornej formie.
2. Szynkę, jajka i ser potnij, ułóż na porach. Masło stop, oprósz mąką, Dolej mleko i gotuj 5 min. Przypraw na ostro solą, pieprzem i gałką.
3. Składniki w formie polej sosem. wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 180 st. Zapiekaj 20 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Neetka90 01.03.2013 11:52
Przepis dałam już do usunięcia.. nie zauważyłam że w składnikach brakuje parę rzeczy.. chociaż wydaje mi się, że wszystkie składniki napisałam.. przepraszam za mój i oczywiście poprawię ;)
Henryka2 28.02.2013 19:24
A w składnikach porów brak...I tak bez żadnych przypraw?!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak