Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Specjał mandarynkowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śmietana kremówka 2 szkl.
zagęstnik śmietan- fix 2 opak.
cukier puder 2-3 szt
wanilia 1 laska
biała czekolada 1/2 tabliczki

Przepis i sposób przygotowania na: Specjał mandarynkowy

1. Śmietanę wymieszaj z zagęstnikiem. Ubij ją mikserem, powoli dosypując cukier puder. Laskę wanilii przetnij wzdłuż, czubkiem noża zeskrob rdzeń. Białą czekoladę zetrzyj na tarce o małych otworkach. Rdzeń wanilii oraz startą czekoladę dodaj do bitej śmietany. Dobrze wymieszaj.
2. Mandarynki obierz, podziel na cząstki. W pucharkach na przemian ułóż porcje kremu oraz owoce.
3. Gotowy deser posyp gorzką czekoladą, ew. udekoruj cząstką mandarynki ze skórką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Neetka90 01.03.2013 11:52
Przepis dałam już do usunięcia.. nie zauważyłam że w składnikach brakuje parę rzeczy.. chociaż wydaje mi się, że wszystkie składniki napisałam.. przepraszam za mój i oczywiście poprawię ;)
Henryka2 28.02.2013 19:28
A mandarynek w składnikach brak.
Henryka2 28.02.2013 19:25
Jeden temat, jakby książkę ktoś przepisywał...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak