Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg nadziewany ryżem cytrynowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pstrąg świeży 3 szt
ryż jaśminowy 1 woreczek

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg nadziewany ryżem cytrynowym

Pstrąga myjemy osuszamy i solimy z każdej strony. Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. Odcedzamy solimy do smaku , dodajemy sok z cytryny i starta skórkę z połowy wyszorowanej cytryny. dodajemy masło i dobrze mieszamy . Taki farsz nakąłdamy do brzuszka pstrąga . Rybę pieczemy w piekarniku w 180 stopniach ok 20 min. Podajemy z natka i cytryną

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

arbuzowo 28.02.2013 07:26
Ciekawy pomysł na przyrządzenie ryżu i ryby
Ola1984 27.02.2013 14:18
Tak przyrządzone ryby zawsze smakują wybornie :)
miroslawa 27.02.2013 13:48
uwielbiam pstrąga, super danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak