Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Murzynek bananowy

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 1 szt
kakao 3 łyżki
cukier 1 szkl
mąka pszenna 2,5 szkl
proszek do pieczenia 3 łyżeczki
jajko 4 szt
banan 1 szt
lukier 1 szt
orzechy włoskie 2 garście

Przepis i sposób przygotowania na: Murzynek bananowy

Margarynę, cukier i kakao gotujemy z 0,5 szkl. wody pięć minut. Następnie studzimy. Banana obieramy, kroimy w kostkę i obtaczamy w mące. Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy żółtka, zimną masę i pozostałe składniki. Delikatnie mieszamy.
Pieczemy w keksówce 8/33, około godziny w 180 stopniach. Zimne ciasto polewamy lukrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina1991 16.05.2014 08:18
mniam z bananem
fotoviderek 22.02.2014 10:45
Świetne połączenie smaków :)
caralajna 27.05.2013 07:46
świetny pomysł
cooleczka 13.03.2013 15:43
fajny pomysł z tym bananem
GOSIA18 27.02.2013 15:26
musi być przepyszny
wiola333 27.02.2013 10:25
pysznie wygląda
SylwiaMagdaSabin 27.02.2013 09:47
często taki robię
malaczarna23 26.02.2013 09:02
pycha
IwonaDD 26.02.2013 08:44
jak pięknie wyrośniety -pychota
Piter 31 26.02.2013 08:43
Świetny.
Wiesława1 26.02.2013 08:38
pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak