Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grochówka

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

podudzia z kurczaka 4 szt
korzeń pietruszki 1 szt
marchew 2 szt
ziemniaki 6 szt
sól 1 szczypta
Pieprz biały mielony Prymat 1 szczypta
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
cząber 1 szczypta
groch 200 (połówki)
Ziele angielskie całe Prymat 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Grochówka

Groch płuczemy i zalewamy szklanką wody, moczymy przez godzinę. Marchewkę, pietruszkę i cebulę obieramy, wkładamy do garnka, dodajemy mięso i pokrojone ziemniaki zalewamy wodą dodajemy ziele angielskie i liść laurowy cząber i gotujemy . Dodajemy cząber, doprowadzamy do wrzenia, po czym zmniejszamy gaz i gotujemy, aż mięso zmięknie. Dodajemy groch, gotujemy na małym ogniu przez godzinę. Doprawiamy solą, pieprzem .Gotuje do rozgotowania grochu i podaje :) Pyszna zupka

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rybciia 02.09.2013 11:18
bardzo lubię :-)
Henryka2 27.02.2013 21:18
A po co połówki grochu moczyć przez godzinę?! A to ugotowane mięso, rozumiem gotujemy przez następną godzinę?! Bardzo chaotyczny przepis.Jak zwykle.
w mojej kuchni 27.02.2013 11:01
też mam dzisiaj grochóweczkę
SylwiaMagdaSabin 27.02.2013 09:46
uwielbiam grochówkę
PIOTR11 26.02.2013 08:48
apetycznie wygląda
Pyszota 26.02.2013 07:59
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak