Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa jarzynowa z fasolą z puszki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 2 szt
seler mały 1 szt
cebula 2 szt
czosnek 2 ząbki
biała fasola 1 puszka
przecier pomidorowy 2 łyżki z czubkiem
kukurydza 1 puszka mała
bulion 7 szklanek
makaron 0,75 szklanki
oliwa
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa jarzynowa z fasolą z puszki

Cebulę obieramy i drobno kroimy. Do rondelka wlewamy trzy łyżki oliwy, wrzucamy cebulkę. gdy się zeszkli dodajemy oczyszczone i pokrojone w kostkę: marchew, seler oraz drobno posiekany czosnek. Często mieszając podsmażamy ok. 5 min. Następnie wlewamy bulion /może być z kostki lub rosołek z poprzedniego dnia/, dodajemy przyprawy i gotujemy ok. 15 min - aż warzywa będą miękkie. Dodajemy odsączoną fasolę i kukurydzę oraz makaron i gotujemy jeszcze ok. 10 min. Na koniec dodajemy przecier, doprawiamy według uznania, zagotowujemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pomocnik 26.02.2013 08:01
pycha
Alex_M 26.02.2013 07:41
fajna zupka!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak