Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zielone kluski z serem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3 szklanki
jaja 2
szpinak mrożony 0,5 opakowania
cebula 1
margaryna 2 łyżki
sól, pieprz do smaku
twaróg 20 (chudy)

Przepis i sposób przygotowania na: zielone kluski z serem

Szpinak rozmrozić, ugotować odcedzić i po wystygnięciu wymieszać z przesianą mąką. Wbić jajka. Cebulę drobno posiekać i usmażyć na margarynie lub maśle. Wszystko dobrze wymieszać, przyprawić solą i pieprzem. Ciasto dobrze wyrobić , rozwałkować na cienki placek. Placek powinien poleżeć 15-20 minut by się trochę przesuszył. Posypać mąką a następnie pociąć na paski, które z kolei kroimy w poprzek.
Na dużą ilość osolonego wrzątku wrzucamy kluski i gotujemy 10 minut. Po ugotowaniu odcedzić. Polać roztopioną margaryną lub masłem, posypać starannie rozkruszonym chudym twarogiem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jaheira11 04.03.2011 23:06
pyszności
plocia 13.11.2010 23:52
Smaczne chyba muszą być
Karolcia12 19.10.2010 13:43
nie lubię szpinaku ale może być smaczne
gacopierz23 24.07.2010 20:42
Musze wypróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak