kotlety z jaj

kotlety z jaj

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jaja

    7
  • mleko

    1 szklanka
  • zwykłe czerstwe bułki

    3
  • tarta bułka

    3 dkg
  • margaryna

    5 dkg
  • pieprz, sól

    do smaku
  • natka pietruszki

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jaja umyć i 6 z nich ugotować na twardo. Namoczone wcześniej w mleku bułki odcisnąć. Ostudzone jajka obrać ze skorupek, drobno posiekać i połączyć z bułką. Dodać surowe jajo, zieleninę i przyprawy. Całość dokładnie wymieszać, formować kotlety i obtaczać w tartej bułce. Smażyć na margarynie na małym ogniu rumieniąc po obu stronach.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

kuklik

15.03.2011 08:46
są pyszne zwłaszcza w piątek

Malinka

31.07.2010 22:26
Zawsze to jakaś alternatywa dla schabowego:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat