Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makrelowa pasta kanapkowa

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wędzona makrela 1
czerwonej papryki 1/2
dymki ze szczypiorem 3
ostrej musztardy 1 łyżeczka
majonezu 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
jajko ugotowane na twardo 3
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Makrelowa pasta kanapkowa

Kroki postępowania

1
Makrelę obrać ze skóry, pozbawić grzbietu i usunąć dokładnie ości. Podzielić ją na małe kawałeczki. Dymkę opłukać i pokroić. Paprykę pokroić w małą kosteczkę a jajka po obraniu pokroić na siatce do sałatki.
Krok 1 - Makrelowa pasta kanapkowa foto
2
Wszystkie te składniki wrzucić do miski, dodać majonez, musztardę i przyprawy i wymieszać.
Krok 2 - Makrelowa pasta kanapkowa foto
3
Pastę podawać z pieczywem.
Krok 3 - Makrelowa pasta kanapkowa foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 27.02.2013 11:17
taka pasta jest najlepsza do razowca
Agnieszka_B 25.02.2013 22:37
Kolorowo i smacznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak