Makrelowa pasta kanapkowa

Makrelowa pasta kanapkowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wędzona makrela

    1
  • czerwonej papryki

    1/2
  • dymki ze szczypiorem

    3
  • ostrej musztardy

    1 łyżeczka
  • majonezu

    1 łyżka
  • sól do smaku

  • pieprz do smaku

  • jaja na twardo

    3
  • papryka ostra mielona

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Makrelowa pasta kanapkowa
Makrelę obrać ze skóry, pozbawić grzbietu i usunąć dokładnie ości. Podzielić ją na małe kawałeczki. Dymkę opłukać i pokroić. Paprykę pokroić w małą kosteczkę a jajka po obraniu pokroić na siatce do sałatki.
Krok 2 - Makrelowa pasta kanapkowa
Wszystkie te składniki wrzucić do miski, dodać majonez, musztardę i przyprawy i wymieszać.
Krok 3 - Makrelowa pasta kanapkowa
Pastę podawać z pieczywem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

w mojej kuchni

27.02.2013 11:17
taka pasta jest najlepsza do razowca

Agnieszka_B

25.02.2013 22:37
Kolorowo i smacznie :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat