Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowane muszle

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 szt
papryka czerwona 1 szt
orórki kiszone 3 szt
sól do smaku
majonez tradycyjny 2 łyżki
tuńczyk 1 (rozdrobniony)
makaron muszle 250 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowane muszle

Kroki postępowania

1
Makaron muszle gotujemy w osolonej wodzie. Hartujemy w zimnej wodzie.
Krok 1 - Faszerowane muszle foto
2
Jajka gotujemy na twardo. Jajka, paprykę i ogórki kroimy w drobną kostkę, wsypmy doprawiamy do smaku pieprzem kolorowym z młynka i solą.ujemy do miski. Tuńczyka odsączamy i dodajemy do miski.
Krok 2 - Faszerowane muszle foto
3
Wszystko razem mieszamy, doprawiamy do smaku pieprzem kolorowym z młynka i solą.
Krok 3 - Faszerowane muszle foto
4
Dodajemy majonez i faszerujemy makaron muszle.
Krok 4 - Faszerowane muszle foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ppaulina 23.07.2013 21:05
robiłam podobne
pierniczkowo 02.03.2013 12:41
to coś dla mnie, pyszne:)
Amellia 25.02.2013 21:09
super
Barbara/zuza22_85 25.02.2013 12:24
fajne
babajaga1969 25.02.2013 11:59
pyszne są te muszelki i tak smakowicie nadziane - pycha :)
Megg 25.02.2013 11:58
są pyszne, też takie robie :)
Poison1988 25.02.2013 11:51
trochę roboty z nadziewaniem ale jaki efekcik, mniam, mniam!
Paolcia 25.02.2013 11:43
napewno pyszne
jucia 25.02.2013 11:42
smacznie wygląda!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak