Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schabowy

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Bułka tarta klasyczna Prymat 10 łyżek
mąka pszenna 10 łyżek
jajko 2 szt
sól i pieprz do smaku
Zalewa:
czosnek 2 ząbki
cebula 1 szt
ziele angielskie 3 szt
woda 0,5 litra
olej do smażenia
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
schab 5 plastrów

Przepis i sposób przygotowania na: Schabowy

Zalewę gotujemy z podanych składników i studzimy. Schab rozbijamy lekko tłuczkiem. Wkładamy do zimnej zalewy na godzinę. Następnie obtaczamy w mące, roztrzepanym i osolonym jajku a na końcu w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 19.12.2013 10:07
Nie ma jak tradycyjny schaboszczak :)
Ewelina38 21.09.2013 18:10
nie ma to jak schaboszczak w chrupiącej panierce, pycha :)
caralajna 04.06.2013 06:29
bardzo apetyczne
Boska_Agatka 25.02.2013 09:43
lubie
Milena87 25.02.2013 09:21
lubię takie:)
cukiereczek 25.02.2013 08:51
pycha
IwonaDD 25.02.2013 08:48
klasyka kuchni polskiej - smaczne !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak