pasztet z fasoli

pasztet z fasoli

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasola

    1 szklanka
  • pieczarki

    30 dkg
  • cebula

    2
  • drożdże

    2 dkg
  • czosnek

    2 ząbki
  • śmietana

    0,5 szklanki
  • jajka

    2
  • olej

    0,5 szklanki
  • sól, pieprz

    do smaku
  • żółty ser starty

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ugotowaną miękką fasolę dokładnie rozetrzeć na sicie i wybrać skórki. Dodać śmietanę i połowę tartego sera oraz sól i pieprz do smaku. Starannie oczyszczone pieczarki pokroić drobno, podobnie cebulę. Pieczarki i cebulę smażyć na patelni wraz z rozkruszonymi drożdżami do momentu wyparowania wody. Masę fasolową połączyć z pieczarkami, wbić jajka i starannie wymieszać.
Pasztet przełożyć do formy, posypać resztą tartego sera i wstawić do piekarnika. Piec aż wierzch się zrumieni.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

alinka45

26.07.2010 13:06
um pasztet z fasoli

gacopierz23

24.07.2010 20:44
Ciekawe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat