Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kotlety ziemniaczane z bryndzą

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 0,5 kg
bryndza 20 dkg
ryż 0,25 szklanki
natka pietruszki 1 pęczek
jajko 4
olej do smażenia
sól i pieprz do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: kotlety ziemniaczane z bryndzą

Ziemniaki opłukać i ugotować w mundurkach. Po wystudzeniu obrać i zetrzeć na tarce. Niedogotowany ryż wymieszać z ziemniakami. Dodać roztartą bryndzę, posiekaną pietruszkę i dokładnie wymieszać. Przyprawiać solą i pieprzem.
Formować kotlety, obtoczyć w mące lub tartej bułce i smażyć z obu stron na rozgrzanym tłuszczu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak