Ciasto miodowe

Ciasto miodowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • sól

    1 szczypta
  • mąka

    1 szk
  • jogurt naturalny

    1 szk
  • miód płynny

    1 szk
  • cukier

    3/4 szk
  • żółtka

    4 szt
  • skórka pomarańczowa otarta

    2 łyżeczki
  • rodzynki

    50 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rodzynki umyć i osuszyć. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i solą. Żółtka utrzeć z cukrem, wymieszać ze skórką pomarańczową i dodać do mąki. Wlać jogurt i wyrobić ciasto. Dodać rodzynki. Formę do pieczenia wysmarować tłuszczem, posypać mąką i napełnić ciastem. Piec w temperaturze 180 stopni około 30 minut. Jeszcze gorące ciasto polać miodem i odstawić do całkowitego wystygnięcia.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

rjustysia

07.02.2012 09:44
Ciasta z miodem mają niesamowity smak :)

matii6

24.09.2010 21:14
lubię takie ciasta

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat