Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pyszne beziki waniliowe

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko 4 szt
cukier 200 g
cukier waniliowy 2 łyżki
mąka kukurydziana 1 łyżka
sok z cytryny 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Pyszne beziki waniliowe

Kroki postępowania

1
Białka ubij, a gdy będą sztywne, zacznij dodawać po łyżce cukru oraz cukru waniliowego. Gdy całość będzie lśniąca dodaj mąkę, sok cytrynowy i przemieszaj łyżką
Krok 1 - Pyszne beziki waniliowe foto
2
Na blaszce rozłóż papier do pieczenia. Przełóż ubite białka do rękawa cukierniczego i wyciskaj małe beziki na blaszkę.
Krok 2 - Pyszne beziki waniliowe foto
3
Wstaw do piekarnika i piecz w temperaturze 120 stopni przez około 40 minut.
Krok 3 - Pyszne beziki waniliowe foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kasia36 29.07.2013 22:11
Bardzo słodki deser ale pyszny
rutynka 11.04.2013 13:21
mniam rewelacyjne! :)
Poison1988 23.02.2013 21:39
taka pokusa a ja na diecie ;p wyglądają obłędnie :)
babajaga1969 23.02.2013 16:36
takie apetyczne - smaczne :)
Juleczka20 23.02.2013 16:36
super!
Magula 23.02.2013 16:14
mniam uwielbiam
Goya 23.02.2013 16:11
Mniam
gosia1988 23.02.2013 15:56
uwielbiam bezy, a twoje pięknie wyszły

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak