Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kiszony kalafior

2.0
(8)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalafior 500 g
koper z nasionami gałązka
marchew 2 plaster
ząbek czosnku 1
soli kamiennej 1/2 łyżka
wody 500 ml
korzeń chrzanu kawałek

Przepis i sposób przygotowania na: Kiszony kalafior

Kroki postępowania

1
Kalafiora podzielić na różyczki. Na dno wyparzonego słoika o poj. 900 ml włożyć plasterki marchewki, pół gałązki kopru, czosnek i chrzan.
Krok 1 - Kiszony kalafior foto
2
Następnie włożyć ciasno różyczki kalafiora a na wierzch resztę kopru.
Krok 2 - Kiszony kalafior foto
3
Wodę wymieszać z solą i zalać nią zawartość słoika. Zakręcić zakrętką i zostawić do kiszenia.
Krok 3 - Kiszony kalafior foto
4
Po kilku dniach kalafior jest dobry do spożycia. Ja część kalafiora zjadłam bez żadnych dodatków, ale można go użyć do sałatki.
Krok 4 - Kiszony kalafior foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 07.12.2013 11:42
jeszcze nie robiłam :-) podziwiam pomysł!!!!
Habibi 10.05.2013 07:56
Ja od lat kiszę kalafiorka, smak super, a do tego pozostaje chrupiący - jest to jakaś odmiana dla ogórków :)
SmacznaPyza 23.02.2013 20:09
uwielbiam kiszonego kalafiora, jest pyszny
gosia56 23.02.2013 14:40
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak