Pomidory zapiekane z pietruszką

Pomidory zapiekane z pietruszką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • POMIDORY MIESISTE

    750 g
  • cebula

    2 szt
  • czosnek

    2 zabki
  • oliwa

    4 łyżki
  • bułka tarta

    8 łyżek
  • masło

    1 łyżka
  • natka pietruszki

    4 siekana
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Pomidory sparzyć gorącą woda, zdjąć skórkę; pokroić w plastry.
2. cebule i czosnek pokroić w kosteczkę, wymieszać z pietruszką, pieprzem, oliwą i bułką tartą.
3. Niskie naczynie żaroodporne posmarować tłuszczem, ułożyć na niej plastry pomidorów tak, aby zachodziły na siebie. Posypać bułka tartą i przyprawami.
4. Pomidory pokropić stopionym masłem, wstawić do piekarnika i piec aż warstwa bułki tartej uzyska złoty kolor.

Podawać jako dodatek do dań mięsnych.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Zofia12

20.07.2010 11:09
szczerze polecam na szybki obiad!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat