Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidory zapiekane z pietruszką

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

POMIDORY MIESISTE 750 g
cebula 2 szt
czosnek 2 zabki
oliwa 4 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 8 łyżek
masło 1 łyżka
natka pietruszki 4 siekana

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidory zapiekane z pietruszką

1. Pomidory sparzyć gorącą woda, zdjąć skórkę; pokroić w plastry.
2. cebule i czosnek pokroić w kosteczkę, wymieszać z pietruszką, pieprzem, oliwą i bułką tartą.
3. Niskie naczynie żaroodporne posmarować tłuszczem, ułożyć na niej plastry pomidorów tak, aby zachodziły na siebie. Posypać bułka tartą i przyprawami.
4. Pomidory pokropić stopionym masłem, wstawić do piekarnika i piec aż warstwa bułki tartej uzyska złoty kolor.

Podawać jako dodatek do dań mięsnych.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zofia12 20.07.2010 11:09
szczerze polecam na szybki obiad!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak