Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa - krem z serkami topionymi, szczypiorkiem i porem

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

serki topione 2
marchew 1
por (biała część)
natka pietruszki 1 łyżka
szczypiorek 1 łyżka
mąka 2 łyżki
jogurt grecki 2 łyżki
ziela angielskiego Prymat 4
Liść laurowy suszony Prymat 1
pieprz
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa - krem z serkami topionymi, szczypiorkiem i porem

Kroki postępowania

1
Do garnka wlać ok. 1 litr wody i zagotować. Dodać ziele angielskie, liść laurowy, pokrojoną w talarki marchewkę i por, kostkę bulionową i pieprz. Gotować ok. 20 min.
Krok 1 - Zupa - krem z serkami topionymi, szczypiorkiem i porem foto
2
Serki topione rozpuścić w gorącej wodzie, dodać jogurt, mąkę i wymieszać.
Krok 2 - Zupa - krem z serkami topionymi, szczypiorkiem i porem foto
3
Przelać do garnka z bulionem i zagotować.
Krok 3 - Zupa - krem z serkami topionymi, szczypiorkiem i porem foto
4
Podawać z grzankami.
Krok 4 - Zupa - krem z serkami topionymi, szczypiorkiem i porem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 26.02.2013 08:17
oo takiej jeszcze nie robiłam, muszę spróbować :)
Renataj 23.02.2013 13:48
Chyba się skuszę.
malaczarna23 23.02.2013 12:02
pyszniutka
artur7 23.02.2013 11:15
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak