Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiosenny biszkopt

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 2 szt
cukier 1/3 szkl
mąka pszenna 1/2 szkl
mąka ziemniaczana 1 łyżka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
barwnik spożywczy 1/3 zielony

Przepis i sposób przygotowania na: Wiosenny biszkopt

Jajka utrzepałam z cukrem na puszystą masę, potem dodawałam mieszając mąki z proszkiem oraz barwnik rozpuszczony w niewielkiej ilości wrzątku i wystudzony. Piekłam ok.20 min w 180 C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

alaaa 19.05.2013 21:24
kolor ładny,biszkopt też ładnie wyrośniety
Ania321 22.02.2013 13:40
w sam raz na poprawę nastroju w pochmurny dzień
Zosia1 22.02.2013 13:26
wiosenny...
Grażyna13 22.02.2013 13:16
Można dodać sok ze szpinaku lub pokrzyw, ale nie będzie taki ładny kolor
halina17 22.02.2013 13:12
Ładnie wygląda , ale chemia - sztuczny barwnik.
jasiek 22.02.2013 13:00
ale super kolor
nogawkuchni 22.02.2013 12:42
Ciekawy pomysł, bardzo pozytywny, fajne urozmaicenie dla ciasta, faktycznie bardzo wiosenny i do nadchodzącej wiosny adekwatny wypiek, z pewnością jest także bardzo dobry w smaku.
Andrzej8 22.02.2013 12:27
fajna kolorystyka tylko krokusów brakuje :)
Noruas 22.02.2013 12:26
świetny kolorek :) szkoda, że sztuczny...
Magda24 22.02.2013 12:25
jaki fajny zielony :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak