Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryżowa sałatka

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

krewetki w sosie własnym 20 dag
rzodkiewki pokrojone w plasterki 1 łyżka
szczypiorek posiekany 1 łyżka
koperek posiekany 1 łyżka
jogurt naturalny 3 łyżki
majonez 7 łyżek
cebula czerwona 1 łyżka
ryż 10 (ugotowany na sypko)

Przepis i sposób przygotowania na: Ryżowa sałatka

Ryż przełożyć do salaterki i połączyć z pokrojoną rzodkiewką, posiekaną cebulą, szczypiorkiem i koperkiem. Krewetki odsączyć z zalewy na sitku, dodać do ryżu i wymieszać. Z majonezu, jogurtu naturalnego, soli i pieprzu należy przygotować sos. Sałatkę należy polać sosem i dokładnie wymieszać wszystkie składniki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 15.12.2012 09:53
Super
IKrakowianka 26.05.2012 20:50
bardzo smaczna
mimi 21.03.2012 18:52
fajna
Rogalik 29.06.2011 22:19
dobra
Barbara55 04.03.2011 14:55
jako że nie lubię krewetki to sałatka nie dla mnie
kielcok1 12.02.2011 15:38
ja tam się krewetek nie tykam
irenka 11.02.2011 19:58
pyszna
Babciagramolka 25.01.2011 11:38
Jako ze lubię krewetki to sałatka dla mnie
Ewa99 09.09.2010 12:55
bardzo dobra, polecam!
Małgorzata113 11.07.2010 10:23
Lubię sałatki z ryżem.
Natalia/tubisiek 05.06.2010 14:21
pycha ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak