Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażona pierś z kurczaka w panierce z zupy grzybowej w proszku

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 sztuka
oliwa 1 łyżka
sól do smaku
zupa grzybowa 1/2 torebki

Przepis i sposób przygotowania na: Smażona pierś z kurczaka w panierce z zupy grzybowej w proszku

Kroki postępowania

1
Pierś z kurczaka oczyścić i podzielić na 2-3 plastry. Posypać z jednej strony zupą grzybową w proszku.
Krok 1 - Smażona pierś z kurczaka w panierce  z zupy grzybowej w proszku foto
2
Na patelni rozgrzać oliwę i położyć piersi naszą panierką do dołu. Obsypać drugą stronę pozostałym proszkiem. Można dosolić w/g uznania.
Krok 2 - Smażona pierś z kurczaka w panierce  z zupy grzybowej w proszku foto
3
Po 2-3 minutach obsmażania na wolnym ogniu, kotlety obrócić. Ponownie smażyć kilka minut.
Krok 3 - Smażona pierś z kurczaka w panierce  z zupy grzybowej w proszku foto
4
Tak przyrządzony filet drobiowy smakuje jak z grilla. Jeśli go nie przetrzymamy na patelni, to jest bardzo soczysty i chrupiący - z panierki utworzyła się chrupiąca skórka, która zamknęła wszystkie soki we wnętrzu kotleta. Polecam :)
Krok 4 - Smażona pierś z kurczaka w panierce  z zupy grzybowej w proszku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mysiunia 24.02.2014 16:59
ciekawy sposób :) smacznie wygląda :)
Adam/ZUB3R 15.11.2013 21:06
wygląda smacznie
Ewelina38 14.11.2013 10:48
smażone piersi uwielbiamy ale w grzybowej nigdy nie próbowałam...
Luka Li 18.06.2013 22:20
Fajne danie!
Alex_M 22.05.2013 09:37
ciekawy pomysl :)
Ela15 20.05.2013 10:00
bardzo ciekawy przepis
pajbek 23.02.2013 18:01
Takie mięsko lubię :-)
fotoviderek 23.02.2013 08:47
Super pomysł. Pyszne :)
babajaga1969 22.02.2013 12:08
bardzo soczysty i szybki przepis - wypróbuję na pewno :)
Aannkaa82 21.02.2013 20:12
Bardzo ciekawy przepis a mięsko wygląda wyjątkowo apetycznie.
gosia56 21.02.2013 19:40
napewno pycha
IwonaDD 21.02.2013 19:14
bardzo interesujący przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak