Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryżowe zrazy

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ser żółty 75 gram
jajko 2 sztuki
pietruszka 2 sztuki
marchew 4 sztuki
cebula 2 sztuki
ziele angielskie 2 sztuki
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
natka pietruszki
Bułka tarta klasyczna Prymat
ketchup 2-3 łyżki
ryż 275 (ugotowany)

Przepis i sposób przygotowania na: Ryżowe zrazy

Do ugotowanego ryżu dodać podsmażoną na oleju cebulkę(1), natkę pietruszki, jajka , starty ser - wymieszać. Doprawić solą i pieprzem. Formować kotlety , obtaczać w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju.

Posiekaną cebulkę podsmażyć ze startymi marchewkami i pietruszkami i 2-3 łyżkami wody , dodać liść laurowy , ziele angielskie , sól i dusić do miękkości. Na końcu dodać ketchup i zrazy wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

11.03.2013 17:26
zjadło by się :)
Rafał10 21.02.2013 19:07
pyszotka
Krzysztof15 21.02.2013 17:31
nie jadem ciekawe
V_kuchareczka 21.02.2013 17:25
ciekawy pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak