Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wafle z masą cytrynową

3.0
(16)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 250 gram
cukier 12 łyżek
mleko 12 łyżek
galaretka cytrynowa 1 opakowanie
andrut

Przepis i sposób przygotowania na: Wafle z masą cytrynową

Kroki postępowania

1
Margarynę roztopić z cukrem i mlekiem
Krok 1 - Wafle z masą cytrynową foto
2
Wrzącą margarynę zdjąć z ognia wrzucić galaretkę i mieszać do jej rozpuszczenia
Krok 2 - Wafle z masą cytrynową foto
3
Masę zostawić do ostygnięcia aby masa stężała
Krok 3 - Wafle z masą cytrynową foto
4
Gdy masa stężeje przełożyć andruty
Krok 4 - Wafle z masą cytrynową foto
5
Gotowy andrut przechowywać w lodówce.
Krok 5 - Wafle z masą cytrynową foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marta1986 21.02.2013 17:05
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak