Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto PYCHA

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3 szklanki
cukier puder 3/4 szklanki
margaryna 1
żółtko jajek 5
śmietana 5-6 łyżek
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
jabłka 1 kg
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka
budyń śmietankowy 1

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto PYCHA

Kroki postępowania

1
Na stolnicę wsypać mąkę, margarynę, cukier puder, żółtka, śmietanę proszek do pieczenia wyrobić nożem, następnie rękoma. Zagnieść i podzielić na dwie części. Jedną z nich włożyć do zamrażalki, drugą rozłożyć na brytfannie.
Jabłka zetrzeć na tarce, dodać bułkę tartą i gorący budyń. Wymieszać i przelać do brytfanny, jako kolejna warstwa.
Z zamrażalki wyjąć połowę ciasta i zetrzeć je na tarce, posypać nim ciasto.
Krok 1 - Ciasto PYCHA foto
2
Ciasto umieścić w piekarniku w 180 st. C na ok. 60 min.
Krok 2 - Ciasto PYCHA foto
3
Gdy ciasto wystygnie pokroić na kawałki i można podawać.
Krok 3 - Ciasto PYCHA foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 12.04.2014 19:38
na prawdę pycha
monika1968 23.02.2013 10:21
Wyśmienite :)
monisia1977 21.02.2013 18:10
dobre
V_kuchareczka 21.02.2013 17:32
pyszne
[email protected] 21.02.2013 17:12
uwielbiam takie ciacha
Marta1986 21.02.2013 17:08
super
Sylwia26 21.02.2013 16:32
ślinka leci
eMMe 21.02.2013 16:17
Pycha ta pycha :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak