Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz pieczony z brokułami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sól
pieprz
cytryna 1
oliwa
brokuł 2
masło 50 g

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz pieczony z brokułami

Tusze (ok.250 g każda) dokładnie umyć i osuszyć ręcznikiem kuchennym. Doprawić solą i pieprzem, włożyć do środka każdej tuszki po kilka plastrów cytryny, skropić oliwą i wstawić do pieca grzbietem do góry. Piec ok. 1h w mocno rozgrzanym piekarniku. Brokuły gotować w osolonej wodzie, ułożyć wokół upieczonych ryb i polać roztopionym masłem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jasiek 09.05.2013 22:28
idealne połączenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak