risotto z warzywami

risotto z warzywami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż

    1 szklanka
  • marchewki

    3
  • pietruszki

    2
  • por

  • seler

    1/2
  • sól, pieprz

  • olej do smażenia

  • kapusta włoska

    1/4
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

ryż wrzucić do rondla na rozgrzany olej(ok.2 łyżek),zamieszać,lekko podsmażyć(nie rumienić),zalać 2 szklankami osolonej wody.gotować na małym ogniu pod przykryciem,aż ryż wchłonie cały płyn.por i kapustę pokroić w paseczki,resztę warzyw w słupki.do rozgrzanego na patelni oleju wrzucić przygotowane warzywa,posypać je solą i pieprzem,dusić-mieszając-aż mniej lub bardziej zmięknie, według gustu.wymieszać z ryżem.potrawę można zapiec w żaroodpornym naczyniu,posypując ją uprzednio startym żółtym serem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Justyna87

26.07.2012 18:16
pysznie i zdrowo

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat