Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto pomarańczowe

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 200 gram
cukier 200 gram
margaryna 150 gram
jajko 4 sztuki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
pomarańcze 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto pomarańczowe

Kroki postępowania

1
Margarynę utrzeć z cukrem i jajakami
Krok 1 - Ciasto pomarańczowe foto
2
Następnie dodać wyciśnięty sok z pomarańczy
Krok 2 - Ciasto pomarańczowe foto
3
A na końcu dodajemy mąkę wymierzaną z proszkiem do pieczenia
Krok 3 - Ciasto pomarańczowe foto
4
Ciasto przekładamy do formy keksowej
Krok 4 - Ciasto pomarańczowe foto
5
Pieczemy około godziny w temp 170 stopni
Krok 5 - Ciasto pomarańczowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasiek 06.03.2013 21:09
pychotka takie ciateczko
wyattearp 21.02.2013 08:29
super !!!!!!!!!!!
Magda24 21.02.2013 07:50
podoba mi się i przepis i ciasto :)
babajaga1969 21.02.2013 07:39
szybki przepis na pyszną babeczkę :)
msmors 21.02.2013 07:32
super
Krakowianka 21.02.2013 07:03
wyglada swietnie!!!
Krakowianka 21.02.2013 07:03
wyglada swietnie!!!
Monika-twin 21.02.2013 06:48
coś nowego i innego dl amnie
oilliwka 21.02.2013 03:36
pyszne!
Noruas 20.02.2013 23:53
podoba mi się, przepis prosty, a ciasto wygląda rewelacyjnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak