Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Różyczki

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1,5 szklanki
mąka krupczatka 1 szklanka
margaryna 200 gram
cukier puder 1/2 szklanki
żółtko jajek 5 sztuk
sól 1 szczypta
woda 3-4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Różyczki

Kroki postępowania

1
Z podanych składników zagnieść ciasto, owinąć folią i wstawić do lodówki na godzinę
Krok 1 - Różyczki foto
2
Następnie ciasto rozwałkować , wycinać po 4 krążki i nakładać na brzegi sklejając białkiem
Krok 2 - Różyczki foto
3
Kółeczka zwinąć w rulon
Krok 3 - Różyczki foto
4
Rulon przekroić na pół aby powstały 2 różyczki
Krok 4 - Różyczki foto
5
Każdej różyce rozchylić płatki
Krok 5 - Różyczki foto
6
Piec do zarumienienia w temp 170 stopni
Krok 6 - Różyczki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Milenka 27.05.2013 19:16
Super pomysł
EWI 08.03.2013 15:25
wyglądają przesmacznie
kasienka23 21.02.2013 08:44
fajny przepis, pomysłowe wykonanie
Magda24 21.02.2013 07:54
piękne
Gary Michy 20.02.2013 22:39
Fajowe!
mitek111 20.02.2013 22:35
fajny pomysł:)
magdziorka6 20.02.2013 22:27
śliczne są

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak