Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rosół z uszkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kurczak 1 szt
marchew 1 szt
seler 1,4 szt
przyprawa uniwersalna
sól
pieprz
czosnek 2 ząbki
mąka 0,5 kg
jajko 1 szt
woda
pieczarki 35 dkg
cebula 1 szt
masło

Przepis i sposób przygotowania na: rosół z uszkami

rosół; kurczaka dzielimy na porcje i gotujemy wraz z przyprawami do miękkości doprawiamy do smaku solą i pieprzem oraz przyprawa uniwersalna mozna dodac upieczoną połowe cebuli do aromatu do rosołu
farsz ,: na masle dusimy drobno pokrojoną cebule następnie dodajemy starte drobno pieczarki na tarce i chwilę smażymy pod koniec doprawiamy do smaku solą i pieprzem studzimy
uszka: z mąki, jajka i soli zarabiamy ciasto dodajemy tyle wody aby ciasto maiło konsystencje jak na pierogi rozwałkowujemy i wykrawamy kieliszkiem kółeczka na każdy nakładamy farsz lepimy uszka i gotujemy w wrzącej wodzie aż wypłyną to tylko chwileczkę.

podanie: na talerz nalewamy rosół i podajemy z ugotowanymi uszkami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 02.04.2013 09:13
lubie taki!
artur7 21.02.2013 15:49
smaczny pomysł
agnieszka214 20.02.2013 20:21
wierzch posypujemy natka pietruszki lub wg uznania i smaku zieleniną

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak