pierogi białoruskie z mięsem

pierogi białoruskie z mięsem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    12 szt
  • mąka

    1 szklanka
  • sól

  • tłuszcz do smażenia

  • Farsz:

  • wołowina

    20 dkg
  • cebula biała

    2
  • masło

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

ziemniaki zetrzeć na tarce o małych otworach,odlać nadmiar soku,dodać mąkę oraz sól i dobrze wymieszać.mięso zmielić i wymieszać z podsmażoną na maśle cebulą.przygotowanym farszem nadziewać pierożki uformowane z masy ziemniaczanej i smażyć je w dużej ilości tłuszczu.podawać na gorąco.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat