Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierogi białoruskie z mięsem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 12 szt
mąka 1 szklanka
sól
tłuszcz do smażenia
Farsz:
wołowina 20 dkg
cebula biała 2
masło 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: pierogi białoruskie z mięsem

ziemniaki zetrzeć na tarce o małych otworach,odlać nadmiar soku,dodać mąkę oraz sól i dobrze wymieszać.mięso zmielić i wymieszać z podsmażoną na maśle cebulą.przygotowanym farszem nadziewać pierożki uformowane z masy ziemniaczanej i smażyć je w dużej ilości tłuszczu.podawać na gorąco.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak