Kotlety resztkowe

Kotlety resztkowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • resztki różnych wędlin

    30 dag
  • jajo

    1 szt
  • bułka czerstwa

    1 szt
  • zioła prowansalkie Prymat

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Bułke namoczyć. Wędliny zmiksować w malakserze (lub zmielić maszynka do miesa), dodać namoczona bułke, jajo i przyprawy i wszystko razem zmiksować. Jesli masa wyszłaby zbyt rzadka to wsypać troche tartej bułki. Z masy formować kotlety, panierować je w tartej bułce i smażyć z obu stron na oleju na złoty kolor. NIE SOLIĆ - wedliny maja wystarczającą ilość soli w sobie. Jeśli chcemy to do masy na koniec możemy też dodac starty żółty ser.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IZABELA29

13.05.2012 09:20
tak jeszcze nie robiłam

anemon

16.08.2011 07:34
Pomysłowe.

eli_555

12.12.2010 22:50
muszą być pyszne

ZEWA

13.11.2010 21:43
fajny pomysł na wykorzystanie resztek z lodówki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat