Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab z rękawa w cytrynowej marynacie

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

olej 4 łyżki
cytryna 1/2 szt
cebula 2 szt
czosnek 3 ząbki
sól
pieprz kolorowy 6 ziarenek
schab 600 kawałek

Przepis i sposób przygotowania na: Schab z rękawa w cytrynowej marynacie

Kroki postępowania

1
Z połówki cytryny ścieramy skórkę i wyciskamy cały sok. Cebule obieramy i kroimy każdą na oseim części. Skórkę i sok z cytryny przekładamy do miseczki, dodajemy olej, pieprz, sól i pokrojone cebule. Do tak przygotowanej marynaty wkładamy mięso w kawałku, przykrywamy i wstawiamy na min 2 godzinki do lodówki. Po tym czasie całość przekładamy do rękawa do pieczenia i dorzucamy obrany i pokrojony w plasterki czosnek.
Krok 1 - Schab z rękawa w cytrynowej marynacie foto
2
Rękaw zamykamy i robimy w nim z góry kilka małych dziurek.
Krok 2 - Schab z rękawa w cytrynowej marynacie foto
3
Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok 1,5 godziny, do miękkości mięsa. Gotowe mięso kroimy na plasterki.
Krok 3 - Schab z rękawa w cytrynowej marynacie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magula 21.02.2013 09:13
Był bardzo pyszny z lekkim cytrynowym posmaczkiem
M. Monroe 20.02.2013 20:44
bardzo apetycznie wygląda !
Monika58 19.02.2013 23:20
bardzo dobry
gosia561 19.02.2013 23:15
świetna marynata
Magda24 19.02.2013 22:47
pięknie wygląda - pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak