Placuszki ryżowo-jajeczne

Placuszki ryżowo-jajeczne

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż

    1,5 szklanki
  • jaja na twardo

    5 szt
  • jaja surowe

    3 szt
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ryż ugotować na sypko. Przestudzić. Jaja na twardo posiekać, dodać do ryżu. Dodać pozostałe jaja, przyprawy i ew. zielenine. Wszystko wymieszać na jednolitą masę. Kłaść porcje na rozgrzany olej, smażyc z obu stron na złoty kolor. Podawać z sosem tatarskim, ketchupem lub innym sosem pasującym do dania.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ben-ka

10.06.2012 10:36
takie połączenie to by mi bardzo smakowało.

Magda60

06.02.2012 22:16
pyszne

malcik111

01.02.2012 11:28
bardzo ciekawy pomysł

anemon

02.07.2011 08:28
Apetycznie wyglądają.

IKrakowianka

19.04.2011 21:58
fajny pomysł

manaika

14.04.2011 17:20
podoba mi się ten przepis!

pioge7

06.12.2010 10:46
ekstra

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat