Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Delicja

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 sztuki
cukier 4 łyżki
mąka pszenna 4 łyżki
proszek do pieczenia pól łyżeczki
białko 8 sztuki
żółtko jajek 4 sztuki
cukier 8 łyżek
wiórki kokosowe 100 gram
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
masa
budyń śmietankowy 2 opakowania
mleko 3 szklanki
cukier 4 łyżki
żółtko jajek 4 sztuki
margaryna 1 i 1/3 kostki
galaretka cytrynowa 2 opakowania
oraz:
delicje 18 sztuk
orzechy włoskie 200 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Delicja

Biszkopt jasny:
Białka ubić z cukrem dodać żółtka, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wylać na blachę i upiec.


Biszkopt orzechowy
Białka ubić dodać cukier ,żółtka.Pod koniec dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, orzechami i kokosem. Wylać na blachę i upiec.

Masa:
Galaretkę rozpuścić z 1 szklance wody. Z mleka cukru, budyni, żółtek ugotować budyń i ostudzić. Miękką margarynę utrzeć, dodać budyń i tężejącą galaretkę.

Przełożenie:
Na biszkopt orzechowy wyłożyć połowę masy,pookładać delicje, rozsmarować resztą masy i przykryć biszkoptem jasnym, polać polewą

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dwa pokoje z kuchnią 23.04.2013 13:58
o rety! ale mam smaczki teraz!
monika1968 20.02.2013 16:10
Pycha :)
Katarzyna34 20.02.2013 10:00
Az ślinka leci
jasiek 19.02.2013 23:43
palce lizać
Rafał3 19.02.2013 22:35
ale bym sie skusił
manaika 19.02.2013 22:23
super
Boska_Agatka 19.02.2013 22:18
robisz ochotke na takie ciasteczko
Aleksandra/Olcia 19.02.2013 22:11
uwielbiam takie przekładańce
Aleksandra/Olcia 19.02.2013 22:11
uwielbiam takie przekładańce
Karolcia12 19.02.2013 22:08
rewelacja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak