Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jaglane placuszki z grzybami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza jaglana 2 szklanki
jaja 4 szt
olej do smażenia
grzyby 2 drobno pokrojone
Pieprz ziołowy mielony Prymat 1/2 łyżeczki
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Jaglane placuszki z grzybami

Jagły zalać 4 szklankami wody, posolic i gotowac na małym ogniu do czasu wyparowania wody. Odstawić, studzić mieszając co jakiś czas. Grzyby usmażyc na niewielkiej ilości oleju. Dodać do kaszy. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę, zeszklić na odrobinie oleju. Dodać do kaszy jaglanej. Do przestudzonych składników dodać pieprz, zioła prowansalskie i jeśli potrzeba lekko posolić, dokładnie wymieszać. Dodać jaja i bardzo dokładnie wymieszać. Na rozgrzany olej kłaść łyżką porcje ciasta formujac płaskie placuszki (ok.1 cm grubości). Smażyć z obu stron na złoty kolor. Podawać ciepłe polane ketchupem lub sosem. Grzybów można dać wiecej, placuszki będą jeszcze smaczniejsze.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 02.03.2014 09:25
fajna dietetyczna propozycja
ben-ka 13.06.2012 09:01
muszę wykorzystać Twój przepis.
eli_555 21.08.2011 23:04
ale pycha
caroline1983 12.07.2011 21:50
Grzyby moga byc świeże
Sarenka 12.07.2011 18:36
Zdrowe i fajne placuszki
anemon 01.06.2011 07:18
Muszą być smaczne takie placuszki.
IKrakowianka 18.04.2011 21:19
rewelacja!
ZEWA 21.09.2010 17:17
A grzyby do tych placuszków mają być podgotowane czy świeże. Mam ochotę je zrobić, ale nie chcę zepsuć.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak