Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pekin z rumianą cebulką w sosie majonezowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta pekińska 1/4
papryka konserwowa 1/2 słoika
cebula 1
masło 1 dkg
przyprawa gyros 1 łyżeczka
smietana 18% 2 łyżki
majonez 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Pekin z rumianą cebulką w sosie majonezowym

Kroki postępowania

1
Kapustę pekińską i paprykę pokroić w paseczki.
Krok 1 - Pekin z rumianą cebulką w sosie majonezowym foto
2
Cebulę obrać, pokroić w ćwiarteczki przyprawić przyprawą do gyrosa a następnie zrumienić na maśle.
Krok 2 - Pekin z rumianą cebulką w sosie majonezowym foto
3
Gęstą śmietanę razem z majonezem i przyprawa do sałatek z młynka wymieszać.
Krok 3 - Pekin z rumianą cebulką w sosie majonezowym foto
4
Kapustę pekińską z papryczką, dodaną rumianą cebulą oraz przygotowanym sosem dokładnie połączyć.
Krok 4 - Pekin z rumianą cebulką w sosie majonezowym foto
5
porcję sałatek podawać np do obiadu :)
Krok 5 - Pekin z rumianą cebulką w sosie majonezowym foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

chrupnij-sobie.pl 15.04.2013 11:17
pychotka polecam!
Mysiunia 06.03.2013 17:55
bardzo ciekawa surówka :) Cebulka o smaku gyrosa musi się ciekawie komponować z resztą składników :)
Joanna23 20.02.2013 19:03
smaczna i zdrowa
babajaga1969 19.02.2013 22:59
smaczna z tą cebulką
Magda24 19.02.2013 21:01
zdrowo i kolorowo :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak