Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muffiny z dużą ilością czekolady

3.0
(15)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 szklanka
cukier waniliowy 2 łyżeczki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
cukier brązowy 0,5 szklanki
olej 0,5 szklanki
mleko 0,5 szklanki
kakao 3 łyżki
czekolada mleczna 1 tabliczka
czekoladowe dropsy
jajko 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Muffiny z dużą ilością czekolady

Potrzebne nam są dwie miski. W jednej miksuję jajka, mleko i olej na gładką masę. W drugiej misce mieszam suche składniki: mąkę, proszek do pieczenia, sodę, kakao, cukier waniliowy i brązowy.

Czekoladę rozbijam tłuczkiem lub rozdrabniam nożem. Mieszam suche składniki z mokrymi oraz dosypuję pokruszoną czekoladę.

Przelewam ciasto do papierowych foremek do wypieku muffinów - na około 3/4 wysokości. Wierzch każdej obsypuję czekoladowymi dropsikami. Piekę około 20 minut w temperaturze 180 stopni - aż nam pięknie wyrosną. Można sprawdzić czy są gotowe nakłuwając wykałaczką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magula 07.09.2013 13:25
Uwielbiam muffiny
joanna__s 16.03.2013 11:57
A ile jajek? Bo wszystko czeka tylko nie wiem ile jaj.
mysza75 20.02.2013 00:21
Piękne ciacha :-)
miroslawa 19.02.2013 04:17
kapitalne muffiny
bietka 18.02.2013 21:17
ale pyszności
tomek18 18.02.2013 21:07
super
Aannkaa82 18.02.2013 21:06
Pyszności, uwielbiam muffinki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak