Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z budyniem czekoladowym

5.0
(41)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
mąka 3 szklanki
cukier 1 szklanka
jaja 3 sztuki
margaryna 125 gram
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
budyń
budyń czekoladowy 3 opakowania
mleko 1 litr

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z budyniem czekoladowym

Budyń ugotować na mleku według przepisu.
Z podanych składników zagnieść ciasto.( margarynę roztopić).Podzielić na 2 części. Jedną część rozwałkować i wylać gorący budyń, przykryć drugim rozwałkowanym ciastem. Piec 40 minut w temp 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Joanna46 19.02.2013 10:46
Pyszne.
tomek18 18.02.2013 21:06
smaczne
kasiaw 18.02.2013 21:01
uwielbiam takie ciacho
gosia1988 18.02.2013 20:48
super ciasto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak