Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik w ciemnym cieście

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
jaja 5 sztuk
cukier 1 szklanka
kakao 2 łyżki
woda 4 łyzki
margaryna 250 gram
mąka pszenna 2 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżka
ser biały 750 gram
jaja 4 sztuki
margaryna 125 gram
cukier 5 łyżek
budyń śmietankowy 1 łyżka
ser

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik w ciemnym cieście

Ciasto:
Margarynę,cukier,wodę,kakao roztopić i zagotować. Gdy ostygnie ubić z żółtkami i mąką z proszkiem do pieczenia. Masę wymieszać z ubitymi białkami.

Ser:
Ser zmielić najlepiej dwa razy. Miękką margarynę utrzeć z cukrem, żółtkami. Dodać proszek budyniowy i ser. Masę wymieszać z ubitymi białkami.

Ciasto wylać na blachę i nakładać ser w pewnych odstępach.
Piec około godziny w temperaturze 170 stopni

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

miroslawa 19.02.2013 04:41
pyszne ciasto, co tu więcej mówić ;)
ewelinapac 18.02.2013 19:01
ja też bardzo lubię serniki , a ten wygląda smakowicie
Rafał3 18.02.2013 18:21
uwielbiam serniki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak