Leczo na białej kiełbasie

Leczo na białej kiełbasie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • białej kiełbasy

    60 dag
  • papryki czerwonej

    1 szt.
  • papryki żółtej

    1 szt.
  • pomidorów

    3 szt.
  • cukinii

    1/2 szt.
  • cebuli

    4 szt.
  • śmietany 12%

    50 ml
  • oliwy z oliwek

    1 łyżka
  • ketchup

    50 ml
  • pieprz czarny mielony

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • przyprawa do potraw

    do smaku
  • papryka słodka mielona

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę obrać, pokroić w piórka, zeszklić na łyżce oliwy z oliwek. Paprykę umyć, oczyścić, pokroić w paski i dodać do cebuli. Podsmażać. Pomidory naciąć, sparzyć gorąca wodą, obrać ze skóry i pokroić w kostkę. Dodać do papryki i cebuli, podobnie jak obraną i pokrojoną w kostkę cukinię i białą kiełbasę sparzoną w gorącej wodzie i pokrojoną w plastry. Przyprawić solą, pieprzem, vegetą i słodką mieloną papryką. Wymieszać, podlać gorącą wodą i dusić pod przykryciem do miękkości. Na sam koniec dodać ketchup wymieszany ze śmietaną.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

SylwiaMagdaSabin

27.03.2012 22:00
super

Jastinka

14.03.2011 11:28
niezłe

Kate131

28.01.2011 08:21
pycha

Kate131

28.01.2011 08:21
pycha

berys18

29.10.2010 10:02
fajny przepis

Natalia50

12.08.2010 13:21
mmmmmm

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat