Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka po bretońsku-wegetariańska

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola 2 szklanki
przecier pomidorowy 1 słoiczek
śmietana pół szklanki
posiekana pietruszka lub koperek
mąka 1 szklanka
sól, pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka po bretońsku-wegetariańska

Fasolę moczyć przez 24 godziny nastepnie gotować do miękkości przez około 50 minut w osolonej wodzie w której była moczona. do całości(fasola razem z woda w której była ugotowana) dodać słoiczek przecieru pomidorowego. Do mąki dodać pół szklanki śmietany, wymieszać i dodac do fasoli, podgotowac całość. Posypac posiekana natką pietruszki, doprawic pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak