Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomysł na obiad: mintaj

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mintaj 2 płaty
mąka pszenna 6 łyżek
jajko 2 szt
olej do smażenia
ziemniaki ugotowane 1 kg
masło 2 łyżki
cebulka 1 szt
kapusta pekińska 0,5 szt
marchew 1 szt
śmietana 5 łyżek
sól i pieprz do smaku
cebula 0,5 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 6 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Pomysł na obiad: mintaj

Płaty przekrawamy jeszcze na pól. Panierujemy w mące rozkłóconym jajku i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju.
Ziemniaki tłuczemy, maścimy usmażoną cebulką na maśle. Kapustę kroimy drobno nożem. Dodajemy oczyszczoną i startą na tarce o dużych oczkach marchewkę, pokrojoną w kostkę cebulę. Mieszamy ze śmietaną i przyprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 07.02.2014 07:35
Rybka to zawsze dobry pomysł :)
IwonaKa 21.07.2013 22:55
lubię mintaja,pycha rybka
caralajna 14.04.2013 07:40
pyszna ryba

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak