Racuszki na zsiadłym mleku

Racuszki na zsiadłym mleku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gr

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • zsiadłe mleko

    1/2 litra
  • mąka pszenna

    2 szklanki
  • mąka kukurydziana

    1,5 szklanka
  • sól

  • jajka

    2 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka rozbić i roztrzepać widelcem, wymieszać z dwoma rodzajami mąki, dodać sól do smaku. Do całości wlać zsiadłe mleko i i całość wymieszać. Na patelni rozgrzać olej i smażyć uformowane, lekko rozpłaszczone racuszki na złoty kolor.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

wolochski

31.05.2011 23:11
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat